You are here::
 
 

Banany skrobiowe

Banany skrobiowe

Banany skrobiowe - Jest to odmiana bananów nienadająca się do spożywania na surowo, odmianę tą można tylko gotować. Banany te sprowadza się głownie z Ameryki Południowej przez cały rok. Jeden banan osiąga wagę do 500 g. Banany te charakteryzują się zieloną lub zielonożółtą skórką. W smaku przypominają ziemniaka. Skórka bananów jest ściśle przylegająca i aby ją usunąć należy pokroić je na kawałki około 5 cm, nacisnąć skórkę, po czym oddzielić. Gotuje się je przez 15 do 20 minut w kawałkach albo po pokrojeniu na plasterki smaży się około 7 minut z obydwu stron. Pokrojone w bardzo cienkie plasterki można smażyć w głębokim tłuszczu podobnie jak chipsy.
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.