KURCZAK Z PIECZARKAMI I ORZECHAMI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Inne kuchnie
Przepis na każdy dzień
- 2 szklanki ugotowanego i pokrojonego kurczaka,
- pół szklanki pokrojonych pieczarek,
- półtorej szklanki orzechów laskowych,
- 2 szklanki pokrojonych szparagów,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 2 łyzki oleju,
- 3/4 szklanki rosołu z kury,
- 2 łyżeczki sosu sojowego,
- szczypta glutaminianu soli,
- pieprz, sól.
Sposób przygotowania/kroki
W garnku rozgrzej olej i wrzuć do niego szparagi, które smaż przez dwie minuty, po czym dołącz kurczaka, pieczarki, sos sojowy oraz przyprawy. Wszystko zalej rosołem i duś przez pięć minut pod przykryciem. Następnie w niewielkiej ilości wody wymieszaj mąkę i wraz z orzechami wlej do garnka, gotuj przez około pół minut, dopóki sos nie zgęstnieje.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu