You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KURCZAK Z PIECZARKAMI I ORZECHAMI
recipe image KURCZAK Z PIECZARKAMI I ORZECHAMI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Inne kuchnie
Przepis na każdy dzień
  • 2 szklanki ugotowanego i pokrojonego kurczaka,
  • pół szklanki pokrojonych pieczarek,
  • półtorej szklanki orzechów laskowych,
  • 2 szklanki pokrojonych szparagów,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 2 łyzki oleju,
  • 3/4 szklanki rosołu z kury,
  • 2 łyżeczki sosu sojowego,
  • szczypta glutaminianu soli,
  • pieprz, sól.
Sposób przygotowania/kroki
W garnku rozgrzej olej i wrzuć do niego szparagi, które smaż przez dwie minuty, po czym dołącz kurczaka, pieczarki, sos sojowy oraz przyprawy. Wszystko zalej rosołem i duś przez pięć minut pod przykryciem. Następnie w niewielkiej ilości wody wymieszaj mąkę i wraz z orzechami wlej do garnka, gotuj przez około pół minut, dopóki sos nie zgęstnieje.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.