KOTLECIKI DROBIOWO-PIECZARKOWE
Składniki
- 40 dag. mielonego mięsa z kurczaka
- ˝ szklanki bułki tartej
- 1 posiekana cebula
- ˝ łyżeczki soli
- ˝ łyżeczki pieprzu
- sok z cytryny ok. 2 łyżek
- posiekane pieczarki (według uznania)
- olej do smażenia
Sposób przygotowania/kroki
Wszystkie składniki oprócz oleju łączymy ze sobą dokładnie mieszając. Następnie dłońmi formujemy ok. 4 kotlecików. Tackę do grillowania lub ruszt należy lekko wysmarować olejem, aby kotleciki się nie przykleiły. Pieczemy przez ok. 7 minut z każdej strony, nakłuwając wykałaczką sprawdzamy, czy są gotowe (jeżeli wypłynie przezroczysty sos to kotlety są wystarczająco upieczone). Można podawać z pieczonymi warzywami grilla i ulubionym sosem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu