You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KOTLECIKI DROBIOWO-PIECZARKOWE
recipe image KOTLECIKI DROBIOWO-PIECZARKOWE
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 40 dag. mielonego mięsa z kurczaka
  • ˝ szklanki bułki tartej
  • 1 posiekana cebula
  • ˝ łyżeczki soli
  • ˝ łyżeczki pieprzu
  • sok z cytryny ok. 2 łyżek
  • posiekane pieczarki (według uznania)
  • olej do smażenia
Sposób przygotowania/kroki
Wszystkie składniki oprócz oleju łączymy ze sobą dokładnie mieszając. Następnie dłońmi formujemy ok. 4 kotlecików. Tackę do grillowania lub ruszt należy lekko wysmarować olejem, aby kotleciki się nie przykleiły. Pieczemy przez ok. 7 minut z każdej strony, nakłuwając wykałaczką sprawdzamy, czy są gotowe (jeżeli wypłynie przezroczysty sos to kotlety są wystarczająco upieczone). Można podawać z pieczonymi warzywami grilla i ulubionym sosem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.