You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ZUPA Z SOCZEWICY
recipe image ZUPA Z SOCZEWICY
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
  • soczewica (ok. 1 szklanki)
  • 2 l. bulionu warzywnego lub 2 kostki rosołowe warzywne rozpuszczone w wodzie
  • marchewka
  • cebula
  • pół selera
  • ziołowy serek topiony
  • chilli
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania/kroki
Zagotować wodę z kostkami warzywnymi lub bulion, dodać soczewicę. Marchewkę i seler zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Gotować do miękkości soczewicy, ok. 20 min. Doprawić solą, pieprzem lub chilli, pod koniec dodać serek topiony dokładnie wymieszany (rozpuszczony) z odrobiną wywaru. Zupę można podawać z grzankami czosnkowymi.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.