You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ZUPA Z JAGNIĘCINĄ
recipe image ZUPA Z JAGNIĘCINĄ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie afrykańskie
Przepis na każdy dzień
  • 50 dag jagnięciny bez kości,
  • 4 papryki,
  • 1,5 l rosołu,
  • pół szklanki białego wina,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 10 dag kremówki,
  • pęczek bazylii i pietruszki,
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • pieprz cayenne, sól.
Sposób przygotowania/kroki
Mięso umyj i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso, czosnek oraz cebulę. Dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku. Następnie zalej rosołem oraz winem, zagotuj i duś przez pół godziny pod przykryciem. W tym czasie pokrój w kostkę paprykę, posiekaj zieleninę i połowę dodaj razem z papryką do zupy, gotuj jeszcze przez kwadrans. Na koniec dodaj śmietanę, wymieszaj i posyp resztą ziół.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.