You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ZUPA PO SZWAJCARSKU
recipe image ZUPA PO SZWAJCARSKU
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 1,5 szklanki zimnego mleka,
  • 10 dag stratego żółtego sera typu gouda,
  • 1 litr wody,
  • ząbek czosnku,
  • 5 dag mąki,
  • 5 dag masła,
  • gałka muszkatołowa,
  • chleb żytni na grzanki,
  • sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw przygotuj zasmażkę, stopniowo dodawaj zimnej wody, mieszaj dokładnie by nie zrobiły się grudki. Następnie dodaj czosnek i gotuj przez 20 minut na małym ogniu, po czym przepuść przez sito, by pozbyć się czosnku. Dodaj ser, który wcześniej wymieszaj z mlekiem. Na koniec doprowadź zupę do wrzenia i dopraw. Na oddzielnym talerzy podawaj grzanki.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.