You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ZUPA PO BELGIJSKU
recipe image ZUPA PO BELGIJSKU
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 250 g wołowiny bez kości,
  • 2 ziemniaki,
  • 2 cebule,
  • pół główki czerwonej kapusty,
  • 1 jabłko,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 łyżka cukru,
  • 1 liść laurowy,
  • pół łyżeczki pieprzu,
  • szczypta soli.
Sposób przygotowania/kroki
Obierz i pokrój cebulę, po czym podsmaż ja na maśle. Następnie dodaj mięso pokrojone w kostkę, poszatkowaną kapustę, pieprz, cukier, roztarty czosnek z solą oraz liść laurowy. Całość zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez półtorej godziny. Po tym czasie dodaj pokrojone w kostkę jabłka oraz ziemniaki i gotuj przez kolejne pół godziny.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.