ZUPA PO BELGIJSKU
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
- 250 g wołowiny bez kości,
- 2 ziemniaki,
- 2 cebule,
- pół główki czerwonej kapusty,
- 1 jabłko,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżka masła,
- 1 łyżka cukru,
- 1 liść laurowy,
- pół łyżeczki pieprzu,
- szczypta soli.
Sposób przygotowania/kroki
Obierz i pokrój cebulę, po czym podsmaż ja na maśle. Następnie dodaj mięso pokrojone w kostkę, poszatkowaną kapustę, pieprz, cukier, roztarty czosnek z solą oraz liść laurowy. Całość zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez półtorej godziny. Po tym czasie dodaj pokrojone w kostkę jabłka oraz ziemniaki i gotuj przez kolejne pół godziny.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu