You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ZUPA NIEMIEC POŁUDNIOWYCH
recipe image ZUPA NIEMIEC POŁUDNIOWYCH
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 1 l wywaru warzywnego mocnego,
  • 150 g ziół rosnących dziko takich jak:
  • mniszek lekarski, kwiaty bądź liście stokrotki,
  • rukiew wodna, pokrzywa, szczaw, krwawnik; lub trybuli,
  • 125 g śmietany,
  • 3 stołowe łyżki mąki,
  • 5 stołowych łyżek masła,
  • 2 czerstwe kajzerki,
  • sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw zajmij się ziołami, które umyj i odsącz. Następnie w rondelku z 3 łyżek masła i mąki zrób zasmażkę, wlej bulion i gotuj około 10 minut. Do zupy dodaj dzikie zioła bądź trybulę, śmietanę, dopraw solą i pieprzem i zagotuj, po czym zmiksuj blenderem. Kajzerki pokrój w kostkę, a pozostałe masło rozgrzej i przysmaż grzanki, które wrzuć na talerze i zalej zupą.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.