You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ZUPA JARZYNOWA
recipe image ZUPA JARZYNOWA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 50 dag ziemniaków,
  • 1 duża biała rzodkiew (30 dag),
  • 1 kubek naturalnego jogurtu,
  • 2 cebule,
  • 2 marchewki,
  • pół puszki konserwowego groszku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki margaryny,
  • 1 łyżka przesianej pszennej mąki,
  • 1 łyżeczka vegeta,
  • duża garść posiekanej zieleniny,
  • sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce z dużymi otworami. Następnie cebule pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj drobno. Na jednej łyżce tłuszczu podsmaż marchewkę i cebulę, a gdy jarzyny zmiękną, dodaj czosnek, zalej czterema szklankami wody z dodatkiem przyprawy i gotuj na dużym ogniu przez 5 minut. Następnie obierz rzodkiew i zetrzyj na tarce z dużymi otworami. Potem obierz i pokrój w kostkę ziemniaki, po czym wrzuć do zupy, razem z rzodkwią i gotuj do miękkości. Z margaryny i mąki ulep kulkę i wrzuć do zupy, dodaj groszek, zieleninę i raz jeszcze zagotuj. Na koniec zdejmij z ognia, dodaj jogurt i delikatnie wymieszaj.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.