You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ZRAZY
recipe image ZRAZY
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 80 dag cielęciny,
  • 10 dag słoniny,
  • masło,
  • 200 ml rosołu,
  • sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw pokrój cielęcinę na cienkie plastry w poprzek włókien i rozbij tłuczkiem. Następnie pokrój drobno słoninę. Blachę wysmaruj masłem i układaj na niej na zmianę raz cielęcinę, raz słoninę i posypuj przyprawami. Na wierzchu potrawy powinna być słonina. Na końcu wlej rosół, przykryj blachę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez godzinę.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.