You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ZIEMNIAKI Z WOŁOWINĄ
recipe image ZIEMNIAKI Z WOŁOWINĄ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 800 g ugotowanych zmieniaków,
  • 300 g ugotowanej wołowiny,
  • 150 g pomidorów koktajlowych,
  • 2 cebule,
  • 100 g wędzonego boczku w plastrach,
  • słodka, sproszkowana papryka,
  • 2 łyżki stołowe masła,
  • 2 łyżeczki liści majeranku, świeżych,
  • sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Ziemniaki pokrój w plastry, natomiast boczek i wołowinę w paski. Obierz cebulę i pokrój ją w półtalarki. Następnie weź dużą patelnie, na której podgrzej łyżkę masła i podsmaż na nim cebulę oraz boczek, po czym wymij na talerz. Na reszcie masła podsmaż na chrupiąco ziemniaki i dopraw je pieprzem, solą, majerankiem oraz papryką. Do tak przygotowanych ziemniakach dołącz do nich cebulę, boczek a także wołowinę i smaż wszystko razem około 5 minut. Na koniec zajmij się pomidorami, które umyj poprzekrajaj na pół i dodaj do potrawy. Całość dopraw jeszcze raz według uznania.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.