You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ZAPIEKANA BRUKSELKA
recipe image ZAPIEKANA BRUKSELKA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 1 kg brukselki,
  • 2 łyżki twardego sera,
  • pół szklanki rosołu z kostki,
  • 1 łyżka cukru,
  • 5 dag masła,
  • szczypta soli i gałki muszkatołowej.
Sposób przygotowania/kroki
Obierz i umyj brukselkę, po czym ugotuj ją w osolonej wodzie, odcedź. Następnie naczynie posmaruj masłem i wyłóż do niego brukselkę, zalej rosołem, oprósz serem oraz gałką muszkatołową. Na wierz połóż kilka wiórek masła i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz, aż ser będzie zarumieniony.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.