WYKWINTNY DESER
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
- 8 połówek odsączonych brzoskwiń z puszki,
- 2 torebki galaretki brzoskwiniowej lub pomarańczowej,
- 2 szklanki mleka,
- 3 łyżki rumu,
- pół szklanki serka waniliowego homogenizowanego,
- 1 torebka budyniu z cukrem waniliowego lub śmietankowego,
- 1 łyżka rodzynek,
- garść posiekanych orzechów włoskich lub migdałów, 1 łyżka rumu,
- bita śmietana (może być w sprayu),
- 1 łyżka masła,
- kawałek czekolady lub wiórki kokosowe.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu, ostudź do temperatury pokojowej. Następnie wiórki zalej alkoholem, wymieszaj i odstaw na kwadrans. Potem z brzoskwiń usuń pestki, jeśli są, a w ich miejsce włóż łyżeczkę wiórków. W małych salaterkach układaj po dwie połówki brzoskwini i zalej budyniem, ostudź. Przed podaniem możesz udekorować budyń bitą śmietaną.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu