You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
WYKWINTNY DESER
recipe image WYKWINTNY DESER
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 8 połówek odsączonych brzoskwiń z puszki,
  • 2 torebki galaretki brzoskwiniowej lub pomarańczowej,
  • 2 szklanki mleka,
  • 3 łyżki rumu,
  • pół szklanki serka waniliowego homogenizowanego,
  • 1 torebka budyniu z cukrem waniliowego lub śmietankowego,
  • 1 łyżka rodzynek,
  • garść posiekanych orzechów włoskich lub migdałów, 1 łyżka rumu,
  • bita śmietana (może być w sprayu),
  • 1 łyżka masła,
  • kawałek czekolady lub wiórki kokosowe.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu, ostudź do temperatury pokojowej. Następnie wiórki zalej alkoholem, wymieszaj i odstaw na kwadrans. Potem z brzoskwiń usuń pestki, jeśli są, a w ich miejsce włóż łyżeczkę wiórków. W małych salaterkach układaj po dwie połówki brzoskwini i zalej budyniem, ostudź. Przed podaniem możesz udekorować budyń bitą śmietaną.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.