You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PAPRYKA KWASZONA PASTERYZOWANA
recipe image PAPRYKA KWASZONA PASTERYZOWANA
Składniki
W skrócie
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • - 2 kg czerwonej papryki
  • - 3-4 łyżki soli
  • - 4-5 szklanek wody
  • - 1 główka czosnku
  • - pieprz
  • - ziele angielskie
  • - gorczyca
Sposób przygotowania/kroki
Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę należy ścislę uszeregowac w słojach, przekładając ząbkami czosnku oraz przesypując przyprawami. Wszysko zalać gorącą zalewą, którą przygotowujemy z wody oraz soli. Gdy minie 10 dni, zalewę zlać do garnka, następnie zagotować. Zalać wrzącą zalewą paprykę. Zakręcone słoje pasteryzować w wodzie o temparaturze 95 C przez 15 do 20 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.