You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
UDKA PO FILIPIŃSKU
recipe image UDKA PO FILIPIŃSKU
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
  • 8-10 udka kurczaka
  • 2 łyżeczki vegety
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu sweet-chilli
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • 2 l. olej
Sposób przygotowania/kroki
Udka namoczyć w osolonej wodzie i odstawić na całą noc. Oba sosy, ketchup i vegetę wymieszać, dodać udka. Wszystko razem wymieszać. Tak przygotowane danie odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Do rozgrzanego oleju, wrzucić udka i smażyć 25-30 min.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.