You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
TUŃCZYK Z ZIEMNIAKAMI
recipe image TUŃCZYK Z ZIEMNIAKAMI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie afrykańskie
Przepis na każdy dzień
  • 1 kg tuńczyka,
  • 50 dag ziemniaków,
  • szklanka oliwek,
  • 2 marchewki,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 pomidor,
  • strąk papryki,
  • seler,
  • ocet winy,
  • olej,
  • liść laurowy,
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw oczyść i umyj rybę, następnie pokrój ją i natrzyj rozgniecionym czosnkiem, octem oraz solą. Potem na oleju podsmaż cebulę pokrojoną w plasterki, po czym dołącz rybę, selera, pomidora, marchewkę, ziemniaki, paprykę oraz liścia laurowego i całość duś pod przykryciem przez około 40 minut, mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie dołącz oliwki i duś jeszcze przez dwadzieścia minut.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.