TUŃCZYK Z ZIEMNIAKAMI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie afrykańskie
Przepis na każdy dzień
- 1 kg tuńczyka,
- 50 dag ziemniaków,
- szklanka oliwek,
- 2 marchewki,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 pomidor,
- strąk papryki,
- seler,
- ocet winy,
- olej,
- liść laurowy,
- sól.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw oczyść i umyj rybę, następnie pokrój ją i natrzyj rozgniecionym czosnkiem, octem oraz solą. Potem na oleju podsmaż cebulę pokrojoną w plasterki, po czym dołącz rybę, selera, pomidora, marchewkę, ziemniaki, paprykę oraz liścia laurowego i całość duś pod przykryciem przez około 40 minut, mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie dołącz oliwki i duś jeszcze przez dwadzieścia minut.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu