You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
TRUSKAWKI W CIEŚCIE
recipe image TRUSKAWKI W CIEŚCIE
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 25 dag mrożonych truskawek,
  • 1 szklanka piwa,
  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 1 jajko,
  • cukier waniliowy,
  • cukier puder do posypania,
  • sól,
  • tłuszcz do smażenia.
Sposób przygotowania/kroki
Wsyp mąkę do garnka, po czym zmiksuj ją z jajkiem, piwem, cukrem waniliowym oraz szczyptą soli. Pozostaw na pół godziny. Następnie truskawki przelej wrzątkiem i odstaw, by się rozmroziły. Gdy owoce będą już rozmrożone zanurzaj je w cieście i smaż w głębokim tłuszczu jak pączki, przez około 15-20 minut, od czasu do czasu obracając, by zarumieniły się równomiernie. Po usmażeniu wyjmuj łyżką cedzakową i odsącz z frytury na metalowym cedzaku. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.