You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SZPARAGI W ŚMIETANIE
recipe image SZPARAGI W ŚMIETANIE
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 1 kg szparagów,
  • 200 ml kwaśnej śmietany,
  • 5 dag bułki tartej,
  • 1 czubata łyzka masła,
  • szczypta cukru,
  • łyżeczka papryki,
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
Zagotuj w garnku wodę z dodatkiem cukru, do wrzącej dodaj szparagi i ugotuj. Następnie odsącz je i wyłóż na żaroodpornym naczyniu, które wcześniej wysmaruj masłem. Szparagi zalej śmietaną, na śmietanę wylej stopione masło, posyp bułką tartą oraz papryką. Całość wstaw do piekarnika i zarumień.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.