SZASZŁYKI Z PIECZARKAMI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia domowa
Przepis na każdy dzień
- 1 kg mięsa drobiowego,
- 50 dag małych pieczarek,
- pół szklanki oliwy,
- 24 listki laurowe,
- sok z 1 cytryny,
- zioła prowansalskie,
- pieprz,
- mielona papryka,
- sól.
Sposób przygotowania/kroki
Mięso natrzyj sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi, po czym zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki przynajmniej na godzinę. Następnie pieczarki oczyść, skrop obficie sokiem z cytryny, wymieszaj i odstaw na kwadrans. Na szpadki nadziewaj na przemian kawałki mięsa oraz pieczarki. Na każdej szpadce powinien znaleźć się również liść laurowy. Piecz na rozgrzanym ruszcie około 10-15 minut, kilkakrotnie obracając.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu