You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SZASZŁYKI Z PIECZARKAMI
recipe image SZASZŁYKI Z PIECZARKAMI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia domowa
Przepis na każdy dzień
  • 1 kg mięsa drobiowego,
  • 50 dag małych pieczarek,
  • pół szklanki oliwy,
  • 24 listki laurowe,
  • sok z 1 cytryny,
  • zioła prowansalskie,
  • pieprz,
  • mielona papryka,
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
Mięso natrzyj sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi, po czym zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki przynajmniej na godzinę. Następnie pieczarki oczyść, skrop obficie sokiem z cytryny, wymieszaj i odstaw na kwadrans. Na szpadki nadziewaj na przemian kawałki mięsa oraz pieczarki. Na każdej szpadce powinien znaleźć się również liść laurowy. Piecz na rozgrzanym ruszcie około 10-15 minut, kilkakrotnie obracając.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.