You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SOS RYBNY PO SZWAJCARSKU
recipe image SOS RYBNY PO SZWAJCARSKU
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • pół l wywaru z ryb gotowanych z dodatkiem wina białego,
  • łyżeczka anchois,
  • 50 g mąki pszennej,
  • 2 żółtka,
  • 100 g masła.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw ugotuj wywar rybny, który odstaw do wystygnięcia. Następnie zrób zasmażkę z mąki oraz połowy masła, po czym rozprowadź zimnym wywarem i gotuj przez 10 minut. Na końcu dodaj resztę masła, żółtka oraz anchois. Sos ten podaje się z gotowanymi rybami.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.