You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SOS DO MIĘS
recipe image SOS DO MIĘS
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego,
  • 1 łyżka masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • pół szklanki rosołu z kostki,
  • 1 cebula,
  • sok z połowy cytryny,
  • 3 łyżki śmietany,
  • sól, cukier,
  • papryka.
Sposób przygotowania/kroki
Cebulę obierz, posiekaj, podsmaż na tłuszczu, następnie dodaj mąkę i zrób zasmażkę. Połącz rosół z koncentratem, rozprowadź z częścią rosołu zasmażkę. Następne dodaj do reszty rosołu. Potem przypraw do smaku solą, papryką, cukrem, sokiem z cytryny. Do całości dodaj śmietanę i wymieszaj.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.