You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SOS BESZAMELOWY
recipe image SOS BESZAMELOWY
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • l szklanka mleka lub rosołu z kostki,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 jajko,
  • 1 żółtko,
  • sól,
  • pieprz,
  • gałka muszkatołowa,
  • starty żółty ser (najlepiej parmezan).
Sposób przygotowania/kroki
W garnku stop łyżkę masła, dodaj łyżkę mąki i powoli wlewj ciepłe mleko. Gotuj przez moment, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Następnie zdejmij z ognia, dodaj jedno jajko i jedno żółtko, szczyptę soli, pieprz, parmezan i gałkę muszkatołową.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.