You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SERNIK Z JAGODAMI
recipe image SERNIK Z JAGODAMI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 50 dag czarnych jagód,
  • 40 dag mąki pszennej,
  • 20 dag naturalnego serka homogenizowanego,
  • 10 dag cukru,
  • 8 łyżek oleju,
  • 6 łyżek mleka,
  • 1 torebka proszku do pieczenia,
  • sól,
  • tłuszcz i tarta bułka do tortownicy,
  • cukier puder do posypania.
Sposób przygotowania/kroki
Serek lekko odsącz na sicie z małymi otworami i ucieraj, dodając powoli połowę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli, a następnie cukier z cukrem waniliowym, olej i mleko. Wyrób na jednolitą masę, a następnie dodaj resztę mąki i raz jeszcze wymieszaj, po czym przełóż ciasto do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy. Owoce oczyść z szypułek, umyj i potem osusz na sicie. Układaj ciasno na cieście. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 30 -40 minut. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.