You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI
recipe image SERNIK Z BRZOSKWINIAMI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 50 dag tłustego sera,
  • 20 dag biszkoptów,
  • 20 dag cukru pudru,
  • 10 dag margaryny,
  • 5 jajek,
  • 1 puszka brzoskwiń w zalewie,
  • 1 torebka budyniu waniliowego (bez cukru),
  • 1 cukier waniliowy,
  • skórka otarta z połowy cytryny,
  • sól,
  • tłuszcz i tarta bułka do formy,
  • garść posiekanych listków melisy.
Sposób przygotowania/kroki
Ser przepuść trzykrotnie przez maszynkę. Margarynę o temperaturze pokojowej utrzyj na krem z cukrem i cukrem waniliowym. Nadal ucierając, dodawaj na zmianę po jednym żółtku i łyżce sera oraz proszek budyniowy. Dodaj skórkę z cytryny i posiekaną melisę, po czym wymieszaj na jednolitą masę. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój w kostkę. Masę serową delikatnie połącz z pianą i brzoskwiniami. Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Wyłóż pokruszonymi biszkoptami, a na nie połóż masę serową i piecz w nagrzanym piekarniku w 180°C przez około 45-60 minut. Przed podaniem posyp cukrem pudrem bądź polej polewą czekoladową.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.