You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SCHAB FASZEROWANY
recipe image SCHAB FASZEROWANY
Składniki
  • 1kg. schabu bez kości
  • śliwki suszone
  • morele suszone
  • 1 jabłko
  • sól, pieprz,papryka słodka i pikantna
  • olej do smażenia
Sposób przygotowania/kroki
Schab naciąć tak, żeby powstała kieszeń, w którą należy włożyć pokojone w kostke owoce, zamknąć kieszeń np. spinając wykałaczką. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Podsmażyć delikatnie na oleju (spowoduje to, że mięso się "zamknie" przez co w czasie pieczenia nie będą bardzo wyciekały z niego soki, dzięki czemu mięso nie wyschnie za bardzo). Przełożyć do brytfanki i dolać wody. Piec przez ok. godzinę, gotowe podawać pokrojone w plastry. Można podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniaczkami.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.