You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SŁODKIE DAKTYLE
recipe image SŁODKIE DAKTYLE
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie afrykańskie
Słodkości
Przepis na każdy dzień
  • 600 g daktyli,
  • 600 g migdałów,
  • 4 krople esencji pomarańczowej,
  • 300 g cukru pudru.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw sparz wrzątkiem migdały, obierz je, wymieszaj z cukrem i skrop esencją. Następnie przepuść to wszystko przez maszynkę do mielenia mięsa 2 razy. Potem ponacinaj daktyle, powyciągaj pestki. Tą przestrzeń, która została po usunięciu pestki uzupełnij farszem. Tak przygotowane daktyle podawaj z kawą.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.