SAJGONKI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
- papier ryżowy
- makaron ryżowy
- ogórek
- gotowane krewetki
- liście kolendry i bazylii
- sałata
- Sos
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki sosu hoisin
- łyżeczka oleju sezamowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- orzeszki ziemne
Sposób przygotowania/kroki
W gorącej wodzie namoczyć papier ryżowy aż zmięknie, a makaron ryżowy zalać gorącą wodą i pozostawić na kilka minut. Następnie odcedzić. Rozłożyć papier i umieścić na nim kawałek ogórka, trochę makaronu ryżowego, krewetkę, kolendrę, listki bazylii. Zwinąć papier. Wymieszać składniki sosu, następnie posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Podawać na listkach sałaty, z sosem w osobnych miseczkach.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu