You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SAJGONKI
recipe image SAJGONKI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
  • papier ryżowy
  • makaron ryżowy
  • ogórek
  • gotowane krewetki
  • liście kolendry i bazylii
  • sałata
  • Sos
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki sosu hoisin
  • łyżeczka oleju sezamowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • orzeszki ziemne
Sposób przygotowania/kroki
W gorącej wodzie namoczyć papier ryżowy aż zmięknie, a makaron ryżowy zalać gorącą wodą i pozostawić na kilka minut. Następnie odcedzić. Rozłożyć papier i umieścić na nim kawałek ogórka, trochę makaronu ryżowego, krewetkę, kolendrę, listki bazylii. Zwinąć papier. Wymieszać składniki sosu, następnie posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Podawać na listkach sałaty, z sosem w osobnych miseczkach.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.