SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I CEBULĄ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
- 6 dużych rzodkiewek pokrojonych w plasterki,
- 2 duże cebule pokrojone w krążki,
- 2 rozgniecione ząbki czosnku,
- 1 garść posiekanej świeżej kolendry,
- 1 garść posiekanej natki pietruszki,
- 5 łyżek oliwy,
- 2 łyżki octu winnego czerwonego,
- 1 łyżeczka cukru,
- pół łyżeczki chili w proszku,
- sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Cebulę podziel na krążki i wrzuć do miski, po czym zalej ją wrzątkiem i pozostaw na kwadrans. Do drugiej miski włóż pozostałe składniki i wymieszaj. Po 15 minutach cebulę odsącz i w durszlaku zalej zimną wodą i dołącz do reszty składników. Zanim podasz odstaw na kilka godzin do lodówki.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu