You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I CEBULĄ
recipe image SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I CEBULĄ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
  • 6 dużych rzodkiewek pokrojonych w plasterki,
  • 2 duże cebule pokrojone w krążki,
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku,
  • 1 garść posiekanej świeżej kolendry,
  • 1 garść posiekanej natki pietruszki,
  • 5 łyżek oliwy,
  • 2 łyżki octu winnego czerwonego,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • pół łyżeczki chili w proszku,
  • sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Cebulę podziel na krążki i wrzuć do miski, po czym zalej ją wrzątkiem i pozostaw na kwadrans. Do drugiej miski włóż pozostałe składniki i wymieszaj. Po 15 minutach cebulę odsącz i w durszlaku zalej zimną wodą i dołącz do reszty składników. Zanim podasz odstaw na kilka godzin do lodówki.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.