You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SAŁATKA WIELOWARZYWNA
recipe image SAŁATKA WIELOWARZYWNA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 20 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach,
  • 20 dag papryki,
  • 20 dag pomidorów,
  • 10 dag zielonego groszku,
  • 10 dag fasolki szparagowej,
  • 10 dag kalafiora,
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • 2-3 łyżki oliwy,
  • 2/3 szklanki octu winnego,
  • 2 kostki cukru,
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
Groszek, fasolę i kalafior podgotuj w osolonej wodzie. Kalafior podziel na malutkie różyczki, fasolkę pokrój na 3 kawałki. Następnie ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w makaroniki, a pomidory w plasterki. Wszystkie jarzyny wymieszaj, polej oliwą, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na godzinę, wyjmij, połóży na szczycie dwie kostki cukru, polej octem winnym i raz jeszcze wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem posyp posiekanymi jajkami.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.