SAŁATKA OWOCOWA NA OSTRO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Słodkości
Przepis na każdy dzień
- 10 dag winogrona,
- 10 dag białych czereśni,
- ćwierć kg śliwek,
- 10 dag czerwonych czereśni,
- 1 łyżeczka imbiru,
- ćwierć kg jabłek,
- ćwierć kg gruszek,
- ćwierć łyżeczki słodkiej papryki,
- 3 łyżki soku z cytryny,
- 1 łyżeczka masła,
- 1 łyżeczka soli,
- pół łyżeczki chili,
- 2 łyżki cukru.
Sposób przygotowania/kroki
Obierz gruszki i jabłka, usuń z nich gniazda nasienne. Z winogron, śliwek i czeresni usuń pestki. Gruszki i jabłka pokrój w dość grubą kostkę. Śliwki przekrój na pół, resztę posiekaj. Całość wymieszaj. Owoce wyłóż do salaterki, skrop sokiem z cytryny, wymieszaj oraz posyp cukrem i wstaw na godzinę do lodówki. Zanim podasz, jeszcze raz wymieszaj.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu