You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SAŁATKA OWOCOWA NA OSTRO
recipe image SAŁATKA OWOCOWA NA OSTRO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Słodkości
Przepis na każdy dzień
  • 10 dag winogrona,
  • 10 dag białych czereśni,
  • ćwierć kg śliwek,
  • 10 dag czerwonych czereśni,
  • 1 łyżeczka imbiru,
  • ćwierć kg jabłek,
  • ćwierć kg gruszek,
  • ćwierć łyżeczki słodkiej papryki,
  • 3 łyżki soku z cytryny,
  • 1 łyżeczka masła,
  • 1 łyżeczka soli,
  • pół łyżeczki chili,
  • 2 łyżki cukru.
Sposób przygotowania/kroki
Obierz gruszki i jabłka, usuń z nich gniazda nasienne. Z winogron, śliwek i czeresni usuń pestki. Gruszki i jabłka pokrój w dość grubą kostkę. Śliwki przekrój na pół, resztę posiekaj. Całość wymieszaj. Owoce wyłóż do salaterki, skrop sokiem z cytryny, wymieszaj oraz posyp cukrem i wstaw na godzinę do lodówki. Zanim podasz, jeszcze raz wymieszaj.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.