You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SAŁATKA KALAFIOROWA
recipe image SAŁATKA KALAFIOROWA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 40-50 dag mrożonego kalafiora,
  • 1 puszka konserwowej kukurydzy,
  • 1 szklanka majonezu,
  • 2 łyżki brandy,
  • cukier,
  • sól, pieprz,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 łyżka posiekanej zieleniny (natka pietruszki, rzeżucha, koperek, szczypiorek).
Sposób przygotowania/kroki
Zagotuj wodę z łyżeczką cukru, sokiem z cytryny i szczyptą soli. Włóż kalafior i gotuj na dużym ogniu około 5 minut. Kalafior powinien pozostać jędrny. Dobrze odsącz, ostudź i podziel na małe różyczki. Rodzynki umyj i namocz w ciepłej wodzie lub brandy. Kukurydzę dobrze odsącz i wymieszaj z kalafiorem, napęczniałymi rodzynkami (jeśli moczyłaś je w wodzie, należy je dobrze odcisnąć, jeśli w brandy, możesz dodaj razem z płynem). Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatka powinna być dość pikantna, zalej majonezem, a następnie wymieszaj.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.