You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
RYŻOWY DESER
recipe image RYŻOWY DESER
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 40 dag brzoskwiń,
  • 20 dag ryżu (2 torebki),
  • 1 opakowanie serka waniliowego homogenizowanego,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • 1 łyżka masła łub margaryny,
  • cynamon,
  • garść płatków kukurydzianych,
  • garść rodzynek,
  • 2-3 łyżki brandy,
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki soku z cytryny. Następnie dokładnie odsącz i wymieszaj z łyżką masła. Owoce umyj, usuń pestki i pokrój w kostkę. Następnie rodzynki namocz w brandy lub wodzie z dodatkiem aromatu. Gdy napęcznieją, odciśnij. Wymieszaj z ryżem i owocami oraz serkiem. Posyp płatkami kukurydzianymi. Przed podaniem wstaw do lodówki, by się schłodził.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.