You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
RYBNE SZASZŁYKI
recipe image RYBNE SZASZŁYKI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
  • Filety z ryby, która ma białe, zwarte mięso, czyli np. dorsz.
  • Marynata:
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego,
  • 1 łyżka octu z czerwonego wina,
  • 1 łyżka miodu,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • sok z jednej limonki,
  • pół łyżeczki sosu rybnego,
  • pół łyżeczki oleju z chili,
  • 1 łyżka posiekanej kolendry.
Sposób przygotowania/kroki
Składniki marynaty wymieszaj ze sobą bardzo dokładnie. Następnie pokrój filety na kawałki o boku 3 cm, po czym ponadziewaj je na patyki do szaszłyków, które najpierw kwadrans potrzymaj w zimnej wodzie. Gdy szaszłyki będą gotowe, nasmaruj je dokładnie i obficie marynatą, po czym ułóż je na rozgrzanym grilli bądź patelni grillowej. Picz przez około 8 minut, od czasu do czasu odwracając.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.