You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
RYBA Z PASTĄ MISO
recipe image RYBA Z PASTĄ MISO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
  • 70 dag makreli,
  • 300 ml bulionu rybnego,
  • 60 ml sake bądź białego wina,
  • 12 dag pasty miso,
  • kawałek świeżego imbiru,
  • 2 łyżki cukru.
Sposób przygotowania/kroki
Rybę pokrój w dzwonka o grubości 2 centymetrów. Potem pokrój w paski obrany imbir. Następnie wlej bulion na patelnię, dodaj cukier oraz sake, zagotuj. Wyłóż na patelnię makrele, na nią połóż imbir i gotuj przez 5 minut. Na końcu do daj pastę wymieszaną z niewielką ilością wody i gotuj jeszcze przez około 10 minut.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.