You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
RYBA W MARYNACIE
recipe image RYBA W MARYNACIE
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 50 dag świeżej ryby (dorsz, karp, sum),
  • 2-3 łyżki oleju do smażenia.
  • Zaprawa:
  • 1 szklanka wody,
  • 3-4 łyżki octu (3%),
  • 1 pietruszka,
  • 1 marchew,
  • 1 duża cebula,
  • kawałek selera,
  • 1 liść laurowy,
  • 3-4 ziarenka pieprzu,
  • szczypta soli i cukru.
Sposób przygotowania/kroki
Oczyść i opłucz rybę, po czym zdejmij skórę i podziel na dzwonka. Smaż na rozgrzanym tłuszczu. Następnie zagotuj wodę z solą, cukrem, przyprawami oraz pokrojonymi w krążki warzywami, dolej octu. Potem usmażoną rybę układaj w słoiku warstwami, na przemian z cebulą pokrojoną w piórka. Zalej marynatą i wstaw do lodówki.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.