You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
RYBA W MARYNACIE 2
recipe image RYBA W MARYNACIE 2
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie afrykańskie
Przepis na każdy dzień
  • 1 kg filetów z dowolnej ryby,
  • 25 dag cebuli,
  • 3 łyżki oleju,
  • szklanka octu winnego,
  • 3 łyżki mąki,
  • łyżeczka curry,
  • 1 liść laurowy,
  • 4 ziarenka pieprzu,
  • szczypta soli.
Sposób przygotowania/kroki
Filety pokrój na kawałki, oprósz je mąką i podsmaż na tłuszczu. Ocet wymieszaj z taką samą ilością wody, dodaj cebulę oraz przyprawy i gotuj przez kilka minut, po czym ostudź. Podsmażoną rybę wyłóż do naczynia, posyp cebulą, na koniec zalej marynatą. Tak przygotowaną rybę wstaw na kilka godzin do lodówki.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.