RYBA W MARYNACIE 2
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie afrykańskie
Przepis na każdy dzień
- 1 kg filetów z dowolnej ryby,
- 25 dag cebuli,
- 3 łyżki oleju,
- szklanka octu winnego,
- 3 łyżki mąki,
- łyżeczka curry,
- 1 liść laurowy,
- 4 ziarenka pieprzu,
- szczypta soli.
Sposób przygotowania/kroki
Filety pokrój na kawałki, oprósz je mąką i podsmaż na tłuszczu. Ocet wymieszaj z taką samą ilością wody, dodaj cebulę oraz przyprawy i gotuj przez kilka minut, po czym ostudź. Podsmażoną rybę wyłóż do naczynia, posyp cebulą, na koniec zalej marynatą. Tak przygotowaną rybę wstaw na kilka godzin do lodówki.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu