You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
RYBA NA OSTRO
recipe image RYBA NA OSTRO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 80 dag filetów z ryb morskich,
  • 20 dag ogórków konserwowych lub kiszonych,
  • 3 duże cebule,
  • 5 ząbków czosnku,
  • garść posiekanej natki pietruszki,
  • pół szklanki oliwy,
  • 5 łyżek keczupu,
  • 1 łyżka musztardy,
  • sok z 1 cytryny,
  • sól,
  • pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Rybę podziel na porcje, skrop sokiem z cytryny, po czym natrzyj solą i wstaw na godzinę do lodówki. Następnie cebulę, czosnek oraz ogórki bardzo drobno posiekaj i wymieszaj. Potem oliwę wymieszaj z keczupem i musztardą, jeśli trzeba, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Formę do zapiekania natłuść, ułóż w niej porcje ryby, posyp cebulką, czosnkiem i ogórkami oraz natką pietruszki. Polej sosem i przykryj folią, wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika. Zapiekaj przez około pół godziny. Następnie zdejmij folię i wstaw do piekarnika jeszcze na 5 minut.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.