You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ROSYJSKA PASCHA
recipe image ROSYJSKA PASCHA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Słodkości
  • 750 g sera twarogowego,
  • 125 g 36% śmietany,
  • 100 g masła,
  • 1 dość duże jajko,
  • 75 g owoców kandyzowanych mieszanych,
  • 75 g migdałów, posiekanych,
  • 75 g rodzynek,
  • 75 g cukru,
  • opakowanie cukru waniliowego,
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
Weź sito, które następnie wyłóż ściereczką lnianą i nałóż na nią ser. Potem rogi ścierki złącz nad serem, na który połóż talerz i obciąż go puszką konserwy. Tak przygotowany ser pozostaw na około 12 godzin i od czasu do czasu dociskaj, by wyciekła cała serwatka. Następnego dnia utrzyj masło z cukrem, cukrem waniliowym, jajkiem oraz migdałami, rodzynkami i śmietaną, a także z solą dodaną do twarogu. Następnie weź prostokątną formę na paschę, która ma pojemność 1 litra, wyłóż ją ścierką lnianą i nałóż masę twarogową. Po raz kolejny końce ścierki złącz nad masą i przyciśnij talerzem, a pod spodem ustaw jakieś naczynie na ociekający płyn i wstaw to na dobę do lodówki. Po upłynięciu tego czasu, wyłóż paschę na odpowiednie naczynie i przybierz je pokrojonymi drobno owocami kandyzowanymi.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.