You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ROSÓŁ
recipe image ROSÓŁ
Składniki
  • mięso wołowe np. szponder
  • skrzydło lub udko indycze
  • włoszczyzna
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • lisć laurowy - 3/4 sztuki
  • 6/7 ziaren ziela angielskiego
  • pieprz w ziarenkach
  • pieprz mielony
  • sól
Sposób przygotowania/kroki
Mięso opłukać, włożyć do garnka zalać wodą i postawić na gaz, gotować. Jak na wierzchu pojawi się szara zawiesina należy ją zebrać. Wrzucić całą cebulę (przed dodaniem można ją nad gazem opalić), posolić. Gotować na wolnym ogniu. Przygotowujemy warzywa i dodajemy do mięsa. Dodajemy liśc laurowy i ziele angielskie wkładamy, gotujemy 2 godz. na małym ogniu. Na końcu przyprawiamy do smaku i dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, gotujemy jeszcze przez ok. godzinę.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.