You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ROGATE CIASTKA
recipe image ROGATE CIASTKA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 3 szklanki mąki pszennej,
  • 25 dag (1 kostka) margaryny,
  • pół szklanki piwa,
  • słodki dżem,
  • sól,
  • cukier puder do posypania,
  • tłuszcz do nasmarowania blachy.
Sposób przygotowania/kroki
Margarynę dobrze schłodź, następnie zetrzyj na tarce z dużymi otworami, wymieszaj z mąką i szczyptą soli. Dodaj piwo i szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na trzy godziny. Ciasto rozwałkuj na wysypanej mąką stolnicy i pokrój na kwadraty. Na środek każdego kładź po łyżce dżemu i sklejaj rożki. Układaj na natłuszczonej blasze i wstaw do nagrzanego piekarnika do 200°C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.