You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
RAFAELKI
recipe image RAFAELKI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 2 tabliczki białej czekolady,
  • 3/4 szklanki śmietanki,
  • 10 dag wiórków kokosowych,
  • i 3 łyżki do obtoczenia,
  • 5 dag margaryny,
  • 1 łyżka rumu.
Sposób przygotowania/kroki
Czekoladę pokrusz na drobne kawałki. Śmietankę wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Odstaw na kwadrans, a następnie podgrzewaj, stale mieszając, na niewielkim ogniu około 10 minut. Masa nie powinna zawrzeć. Zdejmij z ognia, dodaj czekoladę i dobrze wymieszaj. Ostudź do temperatury pokojowej. Margarynę o temperaturze pokojowej utrzyj na krem, wymieszj z masą kokosową, dodając rum. Z masy formuj niewielkie kulki i obtaczaj w wiórkach kokosowych. Ułóż na tacy i schłodź w lodówce.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.