You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PULPETY Z FETĄ
recipe image PULPETY Z FETĄ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 1 kg ugotowanych ziemniaków,
  • 25 dag sera feta,
  • sok z 1 cytryny,
  • 2 jajka,
  • 5 dymek,
  • 5 łyżek posiekanego koperku,
  • szczypta pieprzy czarnego mielonego,
  • mąka do obtaczania,
  • oliwa z oliwek do smażenia.
Sposób przygotowania/kroki
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę i wymieszaj z fetą. Następnie dodaj posiekaną drobno dymkę, sok z cytryny oraz jajko i dopraw pieprzem. Tak przygotowaną masę wstaw do lodówki na półtorej godziny. Po tym czasie uformuj nieduże kulki, delikatnie spłaszczaj je w dłoni i oprósz mąką. Na rozgrzanej oliwie smaż pulpety z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsącz je z nadmiaru tłuszczu.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.