PROSTA SAŁATKA Z ZIEMNIAKÓW
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
- 1 kg ziemniaków,
- 2 cebule,
- 25 ml bulionu mięsnego,
- 2 stołowe łyżki masła,
- 4 stołowe łyżki octy,
- sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Na początku umyj ziemniaki i ugotuj je w mundurkach w posolonej wodzie. Następnie odparuj je, pokrój w plastry i wyłóż do miski. Później bulion z octem, pieprzem i solą podgrzej, po czym polej nim ziemniaki i wymieszaj. Potem zajmij się cebulą, którą obierz i pokrój w krążki. Rozgrzej na patelni masło i podsmaż na nim cebulę, na złoty kolor. Na koniec dołącz ją do ziemniaków i bulionu i dopraw do smaku.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu