You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PORTUGALSKI SOS
recipe image PORTUGALSKI SOS
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • pół szklanki wina czerwonego wytrawnego,
  • 1,5 szklanki wody,
  • 4 łyżki ketchupu,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 8 pieczarek,
  • pół łyżki tłuszczu,
  • 1 kostka bulionowa,
  • szczypta przyprawy do zup,
  • szczypta soli,
  • pęczek natki pietruszki.
Sposób przygotowania/kroki
W wodzie rozpuść bulion, pokrój drobno pieczarki i usmaż. Na patelni rozgrzej tłuszcz, dodaj mąkę i zrób zasmażkę, rozprowadź zimnym bulionem i gotuj przez 10 minut. Pod koniec gotowania dodaj wino, pieczarki oraz ketchup. Na koniec dodaj pietruszkę i dopraw do smaku.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.