POMIDORY Z MOZZARELLĄ I AWOKADO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
- 8 szt. pomidory
- 2 szt. awokado
- 25 dag. ser mozzarella
- 2-3 gałązki bazylia
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 ząbki czosnek
- szczypta soli
- szczypta pieprzu czarnego
Sposób przygotowania/kroki
Pomidory i ser pokroić w plastry. Łyżeczką wydrążyć miąższ z awokado wyjąć pestkę, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało i pokroić w plasterki. Na każdym plasterku pomidora kłaść listek bazylii, ser i awokado. Rozetrzyj czosnek z solą, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Ucieraj do uzyskania gładkiej konsystencji. Tak przygotowanym sosem polej składniki.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu