You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
POLSKA SAŁATKA NADMORSKA
recipe image POLSKA SAŁATKA NADMORSKA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 25 dag ugotowanego mięsa drobiowego,
  • 5 ziemniaków,
  • 2 jajka,
  • 2 średnie buraki,
  • 1 duży filet śledziowy,
  • 1 kwaśne jabłko,
  • 1 kiszony ogórek.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw przygotuj sos. Wymieszaj pół słoiczka chrzanu ze śmietaną, 1 łyżeczką pikantnej musztardy i sporą garścią posiekanej natki pietruszki. Następnie ziemniaki i buraki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz i pokrój w kostkę, po czym delikatnie zwilż sokiem z kiszonego ogórka. Potem ugotuj na twardo jajka i pokrój w kostkę. Jabłko obierz i usuń gniazdo nasienne, także pokrój w kostkę, podobnie uczyń ze śledziem i ogórkiem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i dodaj sos chrzanowy, wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku. Zanim podasz sałatkę wstaw na pół godziny do lodówki.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.