You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PIERNIK ŚLIWKOWY
recipe image PIERNIK ŚLIWKOWY
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 3 szklanki mąki pszennej,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 1 szklanka mleka,
  • 12,5 dag margaryny,
  • 1 jajko,
  • pół słoika dżemu śliwkowego,
  • 3 łyżeczki mielonego cynamonu,
  • 1 łyżka sody oczyszczonej,
  • szczypta soli,
  • garść bakalii,
  • tłuszcz i tarta bułka do formy.
Sposób przygotowania/kroki
Margarynę stop i ostudź do temperatury pokojowej. Jajko ubij z cukrem do białości. Mąkę zmiksuj z pozostałymi składnikami. Dodaj bakalie. Ciasto przełóż do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy, wstaw do nagrzanego piekarnika (180-200°C) na 45 minut.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.