You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PIERŚ Z KURCZAKA Z JOGURTEM
recipe image PIERŚ Z KURCZAKA Z JOGURTEM
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
  • 250 g fileta z kurczaka,
  • 100 g jogurtu,
  • 120 g przetartych pomidorów,
  • 2 drobno posiekane dymki,
  • 2 cebule małe, drobno posiekane,
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
  • pół łyżeczki kolendry oraz kurkumy,
  • pół łyżeczki sproszkowanego imbiru,
  • pół łyżeczki soli,
  • szczypta chili,
  • szczypta kminku,
  • 2 łyżki listków mięty posiekanych,
  • 1 łyżka stołowa oleju.
Sposób przygotowania/kroki
Pierś z kurczaka pokrój na niewielkie kawałki. Następnie imbir, cebulę, liście mięty oraz czosnek utrzyj na pastę w moździerzu. W głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj do niego pastę i cały czas mieszając dołącz chili, kolendrę, kminek oraz kurkumę i smaż przez około trzy minuty. Dodaj pomidory, jogurt, gotuj tak długo, aż sos stanie się gęsty. Gdy sos będzie gotowy dodaj kawałki kurczaka. Patelnię przykryj pokrywką i gotuj przez około 30 minut na wolnym ogniu. Zanim podasz, udekoruj cebulą.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.