You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PIECZONY KURCZAK PO PROWANSALSKU
recipe image PIECZONY KURCZAK PO PROWANSALSKU
Składniki
  • duży kurczak
  • kilka rozgniecionych ząbków czosnku
  • zioła prowansalskie
  • cytryna w ćwiartkach
  • sok z cytryny
  • pieprz, sól
Sposób przygotowania/kroki
Kurczaka natrzeć czosnkiem, solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Pokropić sokiem z cytryny. Włożyć do przygotowanej brytfanki, skropić oliwą. W brytfance ułożyć ćwiartki cytryn, dolać trochę wody. Piec kurczaka w nagrzanym piekarniku, od czasu do czasu polewając sosem z pieczenia i uzupełniając wodę w razie potrzeby. Piec aż do zrumienienia się skórki i do momentu, w którym po nakłuciu mięsa będzie z niego wypływać przezroczysta ciecz.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.