You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PIANKA TRUSKAWKOWA
recipe image PIANKA TRUSKAWKOWA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 50 dag dojrzałych truskawek,
  • 10 dag cukru pudru,
  • 4 białka,
  • 1 galaretka truskawkowa lub wiśniowa,
  • cukier waniliowy,
  • sok z cytryny,
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
Owoce oczyść, kilka najładniejszych pozostaw do dekoracji, pozostałe przetrzyj przez sito. Galaretkę przygotuj w półtorej szklanki wody, ostudź do temperatury pokojowej. Schłodzone białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dalej ubijając, dodawaj przesiany cukier puder oraz cukier waniliowy, przecier owocowy, ćwierć łyżeczki soku z cytryny i wreszcie po łyżce krzepnącej galaretki. Ubijaj razem do pierwszych oznak krzepnięcia. Rozłóż do miseczek, przybierz pozostawionymi truskawkami. Wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.